Τίθεται από σήμερα 11 Απριλίου 2019 σε δημόσια διαβούλευση, το κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης (ΕΕΑ) με τίτλο: «Κείμενο θέσεων για τη διαμόρφωση μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης».

Στόχος του κειμένου είναι η κινητοποίηση του δημοσίου διαλόγου αναφορικά με τη θεσμική κατοχύρωση της αξιολόγησης στην Ελλάδα και η υποστήριξή της σε φορείς λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης.

 Η προοπτική διαμόρφωσης μίας Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης (ΕΣΑ) και η συμβολή της Ελληνικής Εταιρίας Αξιολόγησης αποτέλεσε αρχικά αντικείμενο εισήγησης στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιολόγησης το 2017. Tο 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ αποφάσισε τη σύσταση μίας θεματικής ομάδας εργασίας για την εκπόνηση προτάσεων Εθνικής Στρατηγικής Αξιολόγησης (με την μορφή ενός κειμένου θέσεων) στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη της ΕΕΑ με εξειδίκευση στα θέματα αξιολόγησης, δημόσιας διοίκησης, περιφερειακής-αναπτυξιακής πολιτικής.

Την επιμέλεια σύνθεσης των πληροφοριών και των απόψεων, καθώς και σύνταξης του κειμένου, είχε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΑ κ. Λεονάρδος Καντσός.

Το υπό διαβούλευση κείμενο δεν αποτελεί αναλυτική μελέτη επί του ζητήματος ή το πλήρες έγγραφο μίας ΕΣΑ, αλλά ένα συνοπτικό έγγραφο θέσεων για την τροφοδότηση του διαλόγου, με βάση πληροφορίες και θέσεις της ΕΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε ενδιαφερόμενος, διατυπώνοντας παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις για την όποια βελτίωση του ανωτέρω κειμένου, οι οποίες μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια που θα υποβληθούν, θα τύχουν επεξεργασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν στη βελτίωση και την τελική διαμόρφωση του κειμένου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την 31η Μαΐου 2019.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

EEA-KEIMENO_04_2019 PDF download icon