Μέλη Δ.Σ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕΑ 2024-2027

ΤΙΝΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
Πρόεδρος

ΤΟΗ Δρ. Τίνα (Κωνσταντίνα) Ορφανίδου είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών στην "Έρευνα σε Τεχνολογία Αισθητήρων", από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών του ΕΜΠ, Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών στη Βιοφυσική και στα Συστήματα Μετρήσεων, από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πτυχίου Φυσικής του ιδίου Πανεπιστημίου. Εργάσθηκε επί σειρά ετών, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της, ως Επιστημονική Συνεργάτης στο ΤΕΙ Χαλκίδας, ενώ συμμετείχε και σε σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων άλλων φορέων. Έχει σημαντικές συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και είναι υπεύθυνη σχετικά με το συντονισμό και την παρακολούθηση του προγράμματος συνεργασίας για την επίβλεψη πτυχιακών για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Διοίκησης Υπηρεσιών του ΟΠΑ με μέλη του ΣΕΣΜΑ. Στον τομέα της παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Management, η Δρ. Ορφανίδου διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, στο Σχεδιασμό και τη Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων, σε Αξιολογήσεις Πολιτικών, Προγραμμάτων, Παρεμβάσεων & Έργων, σε θέματα Λειτουργικού Ανασχεδιασμού και Αναδιοργάνωσης, σε πεδία Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, στον τομέα της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ανάπτυξης Ανθρωπίνων πόρων, σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης Κοινωνικής Έρευνας και Ανάλυσης Κοινωνικών Δεδομένων, σε Διοίκηση Έργων.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΠΕΝΝΥ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΚΗ
Αντιπρόεδρος

ΠΣΗ Πέννυ (Πηνελόπη) Στραπατσάκη είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Πολιτικές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική πείρα στην υλοποίηση και διαχείριση έργων τεχνικής βοήθειας για διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, UNDP) στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ιδίως όσον αφορά τη θεσμική αναδιοργάνωση και τον στρατηγικό σχεδιασμό. Εργάζεται επίσης ως εμπειρογνώμονας σε έργα αξιολόγησης επιχειρησιακών και τομεακών προγραμμάτων. Διαθέτει άριστη γνώση των πολιτικών και των χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ και έχει πλήρη γνώση των σχετικών κανονισμών.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΙΟΚΑΣΤΗ ΔΡΑΚΟΥ
Ταμίας

Iokasti DRAKOUΗ Ιοκάστη Δράκου αποφοίτησε το 2017 από τη Νομική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 παρακολουθεί το ΠΜΣ «Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής» στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως Junior Consultant στην εταιρεία LDK Σύμβουλοι Κοινωνικοοικονομικής Ανάπτυξης Ι.Κ.Ε, με αντικείμενο τη συμμετοχή σε έργα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών και συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων και προγραμμάτων, την προετοιμασία και υποβολή των προσφορών της εταιρείας για τη συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς, τη νομική έρευνα και συμβουλευτική, καθώς και τη συμμετοχή στην υλοποίηση δημόσιων συμβάσεων με αντικείμενο δράσεις και προγράμματα κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης. Ειδικότερα, όσον αφορά σε μελέτες αξιολογήσεων, έχει συμμετάσχει σε αξιολογήσεις κυρίως επιχειρησιακών προγραμμάτων, όπως του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2014-2020, των παρεμβάσεων στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας του ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014-2020, καθώς και σε έργα συμβούλου τεχνικής υποστήριξης για την κατάρτιση Σχεδίων Αξιολόγησης της ΠΠ 2021-2027, όπως για παράδειγμα της ΕΥΔ του Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" και της ΕΥΔ του Προγράμματος "Θεσσαλία". Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως Αξιολογήτρια αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ οίκον ΙΙ» και ως ασκούμενη δικηγόρος στο νομικό τμήμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς και σε γραφείο γενικής δικηγορίας.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΥΦΟΥΝΟΥ
Γεν. Γραμματέας

Paraskevi BOUFOUNOUΗ Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διετέλεσε Πρόεδρος του NESE (Network of Evaluation Societies in Europe) την περίοδο 2021-2023 εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης (ΕΕΑ).

Η κ. Μπουφούνου είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με Άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (όπου ήταν Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος), Μaster of Philosophy (M.Phil) από το Πανεπιστήμιο του Dundee στην Αγγλία και Πτυχίου (B.A.) στα Οικονομικά με Άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (υπότροφος ΙΚΥ).

Έχει πολυετή και πολυσχιδή διδακτική εμπειρία σε θέματα αξιολόγησης (χρηματοοικονομική και κοινωνικοικονομική) σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (MBA Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα-ΤΟΕ/ΕΚΠΑ, Μ.Phil Οικονομικά-ΤΟΕ/ΕΚΠΑ, M.A. Τραπεζική-ΕΑΠ, Μ.Sc. Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες και στην Οικονομία-ΕΜΠ) και ευρύ δημοσιευμένο ερευνητικό έργο στο αντικείμενο της αξιολόγησης. Μεταξύ άλλων είναι συγγραφέας της πρώτης μελέτης αξιολόγησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα το 2015 για λογαριασμό της Εθνικής Αρχής Αξιολόγησης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ – πρώην ΑΔΙΠ) καθώς και συν-Εκδότης του τόμου «The Political Economy of Evaluation in Greece: Interdisciplinary Perspectives for an Inclusive, Forward-looking Evaluation”, που ανήκει στη Σειρά Βιβλίων “The Political Economy of Greek Growth up to 2030” του Εκδοτικού Οίκου Palgrave- Macmillan (που είναι υπό έκδοση), που είναι η πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης επιστημονικών προσεγγίσεων εφαρμογών αξιολόγησης για την Ελλάδα.

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της αναπτυξιακής χρηματοοικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης, της βελτιστοποίησης επενδυτικού κλίματος και υλοποίησης επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, των καινοτόμων αναπτυξιακών χρηματοδοτικών εργαλείων (crowdfunding, πράσινα ομόλογα, κλπ.), της διαχείρισης κινδύνων και της χρηματοοικονομικής και κοινωνικοοικονομικής αξιολόγησης επενδύσεων, έργων και μέτρων πολιτικής.

Παράλληλα έχει άνω των 30 ετών εμπειρία ως Ανώτατο διοικητικό στέλεχος στον Χρηματοπιστωτικό Κλάδο, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις, στη στρατηγική αναδιάρθρωση και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος του Invest in Greece (του Ελληνικού φορέα προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων, εποπτευόμενου από το Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών, Γεν. Δ/ντρια της Εμπορικής Leasing και Δ/ντρια της Εμπορικής Χρηματιστηριακής (θυγατρικών εταιρειών της Εμπορικής Τράπεζας) και στέλεχος της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος ΔΣ πολλών εταιρειών των χρηματοπιστωτικού τομέα (με εμπειρία σε Επιτροπές Ελέγχου, Στρατηγικής και Βιωσιμότητας και Ρίσκου).

 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος

Katerina PAPADOPOULOUΗ Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου (Νομική Σχολή ΕΚΠΑ). Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στο Δημόσιο Δίκαιο (Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Université Montesquieu - Bordeaux IV) και έναν μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο της Τεχνικής Καινοτομίας (Universités Paris I – Paris XI).

Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ συμμετέχει ως Εμπειρογνώμονας στο Έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Βελτίωση του συντονισμού της ποιότητας του κανονιστικού κύκλου και εισαγωγή αποτελεσματικών πρακτικών νομοθέτησης και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού», που υλοποιείται από την Expertise France, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΥΣΑΚΗΣ

MXΟ Μανώλης Χρυσάκης είναι Χημικός Μηχανικός (Msc) και Οικονομολόγος (Phd, Msc), Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του ΕΚΚΕ. Από το 1997 έως σήμερα είναι διδάσκων - επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών και αξιολογήσεων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργεία, Οργανισμούς και φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, μεταξύ άλλων σε θέματα Προώθησης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

ΕΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Eni KOUKOULA Η Ένη (Ελένη) Κούκουλα είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι στέλεχος της ΜΟΔ αε από το 1998, ενώ παλαιότερα (για 7 χρόνια ) διετέλεσε προϊσταμένη τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης επιχειρήσεων). Για μικρό διάστημα ήταν junior στέλεχος στην BP Ltd, στο Λονδίνο στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας.

Είναι προϊσταμένη της Μονάδας Αξιολόγησης της ΕΥΣΕΚΤ για τις δράσεις Ευρωπαϊκού Ταμείου στην Ελλάδα και υπάγεται στην Ειδική Αρχή Συντονισμού του Υπουργείου Οικονομίας. Ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης Διαρθρωτικών Ταμείων (κυρίως ΕΚΤ και ΕΚΤ+) - έμφαση στην ΔΒΜ, τα προγράμματα νέων και τον κοινωνικό αποκλεισμό και στη πολιτική της συνοχής.

Στο πεδίο της αξιολόγησης ασχολείται ευρύτερα από το 2001 με έμφαση στον συντονισμό, την παρακολούθηση και υλοποίηση σχετικών μελετών. Παρακολουθεί τις εξελίξεις διεθνώς σε θέματα νέων μεθοδολογιών αξιολόγησης στους ανθρώπινους πόρους και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της ΕΕ και άλλα φόρα. Κύριο ενδιαφέρον η αξιοποίηση της αξιολόγησης ως μέσο ανατροφοδότησης των πολιτικών και προγραμμάτων και την διάχυση τους. Για την ανάπτυξη μιας τέτοιας κουλτούρας και πρακτικής σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, καθώς και τις πιθανές συνέργειες των σχετικών φορέων στον δημόσιο διάλογο.

Άλλα πεδία επαγγελματικού ενδιαφέροντος και ενασχόλησης της είναι το Μάνατζμεντ Ανθρώπινων Πόρων, η κατάρτιση Ενηλίκων και η διά βίου μάθηση.

Δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με εκθέσεις και δημοσιεύσεις εδώ και 30 χρόνια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΑ: Δήμητρα Ιωάννου

 


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΕΑ

2021-2024

Κωνσαντίνα Ορφανίδου, Πρόεδρος

Μανώλης Χρυσάκης, Αντιπρόεδρος

Σταύρος Διβάνης, Ταμίας

Ένη Κούκουλα, Γεν. Γραμματέας

Πέννυ Στραπατσάκη, Μέλος

 

2018-2020

Δήμητρα Ιωάννου, Πρόεδρος

Λεονάρδος Καντσός, Αντιπρόεδρος

Σταύρος Διβάνης, Ταμίας

Τίνα Ορφανίδου, Γεν. Γραμματέας

Μανώλης Κουτουλάκης, Μέλος

 

2015-2017

Δήμητρα Ιωάννου, Πρόεδρος

Βίβιαν Γαλατά, Αντιπρόεδρος

Νίκος Βακιρτζίδης, Ταμίας

Ιωσήφ Χασσίδ, Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Κόκκορης, Μέλος